Ondertussen anderhalve week sinds er gebeurde waarvan je altijd denkt: dat gebeurt ons niet.

We waren zaterdagmiddag onderweg naar Stadskanaal omdat m’n vader de volgende dag jarig was. Rustig aan, geen haast reden we op de N242 toen voor ons de auto van de weg af ging een parkeerplaats op. Kan gebeuren, niks an de hand zou je denken. Een paar seconden later veranderde het plaatje alleen toen hij (zij bleek later) weer de weg op kwam om te keren. Ik zag de auto komen, dacht nog heel even “welke idioot kijkt nou niet voor ze weer invoegen” en zat er bijna direct daarna al bovenop. Verrassend hoe snel zoiets gaat, heb eigenlijk van de klap, de airbags etc niks gemerkt. Eerste wat ik me echt herinner is dat we stilstaan en dat Manon naast me zegt dat ze geen adem krijgt.

Snel uitgestapt, gekeken hoe het met haar ging, 112 gebeld en eigenlijk ging alles heel snel daarna. Afgevoerd naar het ziekenhuis, nachtje daar geslapen, zondag avond weer thuis.

Ikzelf last van flink pijnlijke ribben, nog steeds eigenlijk. Manon hetzelfde plus een gebroken pols en pijnlijke nek en schouders. Ik zag het aankomen, heb me schrap gezet, zij niet.

Achteraf er heel goed afgekomen eigenlijk. De auto is  total-loss maar wij zelf gelukkig niet. Ook in de andere auto geen serieuze verwondingen.

Merk wel dat ik nog ff rustig aan moet doen, maar dat komt goed. En binnenkort maar eens op zoek naar een andere auto. Suggesties? Alles met veel airbags scoort pluspunten 😉