Een hele handige nieuwe functie in Facebook voor alle bedrijven die internationale klanten bedienen vanaf 1 Facebook pagina. Het is vanaf nu mogelijk om Facebook berichten in meerdere talen te plaatsen.

Facebook berichten in meerdere talenDeze mogelijkheid is standaard voor pagina beheerders uitgeschakeld, maar in de pagina instellingen heel makkelijk te activeren. Zie het screenshot hier links waar in de instellingen je de mogelijkheid vind (onder het tabblad Algemeen). Hier vind je overigens nog meer interessante opties, bijvoorbeeld over het taggen van foto’s. Hierover meer in een latere blogpost.

 

 

Meerdere talen in 1 Facebook berichtZodra je de functie hebt geactiveerd, kun je zoveel talen toevoegen als je wilt bij het schrijven van een nieuw Facebook bericht. Het eerste bericht dat je schrijft schrijf je in de standaard taal. In het voorbeeld hiernaast zie je dat dat voor mij Nederlands is.  Nadat je klaar bent met je bericht kies je er voor om nog een taal toe te voegen en voert het tweede bericht in. Dit is in principe net zo vaak te herhalen als er talen zijn. Zodra je klaar bent met het invoeren van de berichten publiceer of plan je je bericht zoals je normaal gewend bent.

Schermafdruk 2016-02-05 15.48.11Zodra het bericht gepubliceerd word het getoond in de standaard taal. Als het goed is krijgen Duitse gebruikers standaard het Duitse bericht te zien, maar dat heb ik zelf nog niet kunnen controleren, bij gebrek aan een Duitse Facebook account.

Een hele praktische toevoeging voor bijvoorbeeld logies verstrekkers hier langs de kust die op dit moment vaak twee Facebook pagina’s onderhouden of die berichten plaatsen met daarin de tekst in twee talen. Dat de Duitse gast graag in zijn eigen taal word aangesproken is algemeen bekend en hiermee word dat een stuk makkelijker gemaakt. Heb je tijd genoeg dan kun je natuurlijk ook twee pagina’s gaan onderhouden, maar dat heeft natuurlijk als nadeel dat je je likes verspreid in plaats van bundelt.