Google AdWords is een uitstekend kanaal om meer bezoekers naar uw website te trekken. Helaas is Google Adwords ook een manier om heel snel veel geld uit te geven zonder zichtbaar resultaat.

google adwords couponVrijwel alle ondernemers ontvangen met de regelmaat van de klok de bekende coupon voor gratis advertentietegoed bij Google. Heel veel ondernemers hebben dit ook geprobeerd en zijn vervolgens teleurgesteld gestopt met adverteren “want het kost alleen maar geld”.

Google Adwords kan een heel krachtige advertentie methode zijn als u vantevoren bedenkt wat u graag wilt bereiken. Niet alle producten en diensten lenen zich even goed voor adverteren in een breed medium als een zoekmachine. Als u de instellingen van Adwords niet beperkt bereikt u potentiele klanten in het hele land. Voor een webshop hoeft dat geen enkel probleem te zijn, maar voor bijvoorbeeld een lokale cateraar is het waarschijnlijk een verspilling van advertentiebudget. Bij het inrichten van een AdWords campagne is het dus aan te raden om goed na te denken over wie u waar wilt bereiken, maar ook wie u niet wilt bereiken.

 

Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om behalve zoekwoorden waarop u uw advertentie wilt laten vertonen ook negatieve zoekwoorden toe te voegen waar u absoluut niet wilt dat uw advertentie vertoont word. Denk als u bijvoorbeeld een “vakantiewoning op Texel” wilt verhuren er eens aan om zoekwoorden als “Vlieland”, “Terschelling” en de andere Waddeneilanden uit te sluiten. Hiermee krijgt u alleen heel gericht bezoek van mensen die interesse hebben in een vakantie op Texel. Maar ook het op tijd aan en uit zetten van campagnes is iets waar als u het goed wilt doen veel tijd in kan gaan zitten. Een gerichte advertentie op bijvoorbeeld de paasdagen kan heel interessant zijn, maar niet meer als de Paasdagen voorbij zijn of u uw vakantiewoning die periode al verhuurd hebt.

Google Adwords diensten waar ik u mee kan helpen

  • Nieuwe AdWords campagne opzetten
  • Bestaande AdWords campagne verbeteren
  • AdWords voor webshops, gericht op omzet of marge maximalisatie
  • Adverteren op Youtube
  • AdWords remarketing campagnes
  • Adverteren op Google partnersites via het Display netwerk
  • Internationale campagnes, in meerdere talen