Al een jaartje ongeveer misbruikte ik GMail als mijn online notitieboek. Alles wat ik wilde onthouden werd ernaartoe gemaild, gefilterd, gelabeld etcetera. Diverse andere mogelijkheden passeerden de revue, maar alles had wel een nadeel. Veel dingen draaiden alleen lokaal bijvoorbeeld, terwijl ik juist het soort aantekeningen waar het om ging altijd wilde kunnen bereiken.

Nu heeft Google zelf met Notebook een app in de markt gezet die mijn GMail misbruik overbodig maakt. Heb er net een poosje mee zitten testen en met het grootste gemak kopieer je stukjes tekst naar Notebook, je maakt er je eigen aantekeningen bij en haalt ze later weer op.

Ideaal als ik bijvoorbeeld een leuk stuk tekst tegenkom waar ik over zou willen bloggen hier maar op dat moment niet direct de tijd voor vrij kan of wil maken. Ik plak het nu in Notebook, zet er een paar aantekeningen bij en als ik later tijd heb neem ik het over naar WordPress. Foto’s, tekeningen, grafieken of ander beeld word netjes meegenomen, kortom een leuke aanvulling uit Google Labs.

Natuurlijk zijn er ook minpuntjes. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk je notes te delen, maar dat is een alles of niets keuze. Voorlopig dus maar ff niets, niet alles hoeft openbaar 😉
En wat ik nog mis, maar dat zal ongetwijfeld komen is de mogelijkheid om Notes op te nemen op mijn Google Personal homepage. Lekker in gezelschap van oa GMail en Google Reader heb ik dan al mijn regelmatig gebruikte pagina’s bij elkaar.

Ik geloof dat dit nu de zevende Google Service is die ik gebruik, na GMail, AdSense, AdWords, Google Reader, Orkut en Google Analytics. Zou het dan toch echt nog wat worden met die World Domination plannen van ze?