Hadden we 2 maand geleden al een onderzoek dat uitslapen slecht voor je is, hebben onderzoekers in Frankrijk nu aangetoond dat koffie beter voor je concentratievermogen is dan een kort slaapje. Als ik nog een paar van zulke onderzoeken weet te vinden, kan ik straks nog wetenschappelijk aantonen dat ik als rokende, caffeine verslaafde, laat naar bed gaande, niet sportende computernerd gezond leef….

Franse onderzoekers lieten 24 vermoeide testpersonen een proeftraject rijden. De één mocht een half uur slapen, de ander kreeg koffie, de derde cafeïnevrije koffie. De onderzoeker die meereed, telde het aantal malen dat de bestuurder afweek van de vaste rechte koers.

Vermoeide cafeïnevrije rijders raakten de middellijn 159 keer. Wie even had geslapen, deed dat ‘maar’ 84 keer. De koffiedrinkers scoorden het best met 27. Wie niet vermoeid is, komt gemiddeld op 2 keer de lijn raken uit.

Simpele conclusie van het onderzoek: eigenlijk moet je helemaal niet rijden als je moe bent. Maar als je toch gaat, neem dan koffie. Gelukkig heb ik sinds gisteren een nieuw espresso-apparaat op het aanrecht staan, even veel caffeine in minder water.

The Arrival dvdrip

One thought on “Koffie verbetert concentratie

Comments are closed.