Het voordeel van de ruimte om je huis is…. de ruimte šŸ˜‰ De ruimte om bijvoorbeeld zelf fruit te oogsten. Altijd spannend wat je op zo’n middagje tegen komt en wat er klaar voor de oogst is.

Op dit moment zijn het vooral bessen die klaar zijn, appels zijn nog niet rijp en de pruimen hebben een tik van de nachtvorst gehad dit voorjaar. Vooral de kruisbessen doen het goed, zo goed zelfs dat het er meer zijn dan ik gewoon op wil eten, dus maar eens bedacht wat we er mee konden doen en de (voor mij) logische conclusie: ik maak er ijs van.

Ingrediƫnten

  • 500 gram kruisbessen
  • 25 gram suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 dl slagroom

Doe de kruisbessen in een pan met de suiker en een beetjeĀ water. Breng aan de kook en laat hetĀ pruttelen tot je een mooie moes hebt waar de suiker goed in is opgelost. Gebruik desnoods even de staafmixer als de moes te grof is. De hoeveelheid suiker is vooral afhankelijk van de soort kruisbes en je eigen smaak. Proef dus vooral en voeg desnoods wat extra suiker toe. Niet teveel want je wilt een contrast met het zoete mascarpone-slagroom mengsel. Als de moes klaar is zet die dan weg om af te laten koelen.

Doe in een kom de mascarpone en maak die fijn. Klop erĀ de poedersuiker doorheen tot de mascarpone lobbig is. Klop ook de slagroom lobbig en meng deze met de mascarpone. Zorg ervoor dat je een glad mengsel hebt voor je het in de ijsmachine doet. Laat de machine een poosje draaien tot het mascarpone-slagroom mengsel begint op te stijven. Voeg nuĀ de kruisbessenmoes toe en laat de machine verder draaien tot het ijsĀ klaar is.