Veel te doen op diverse weblogs zoals bijvoorbeeld SEOKING of Chapter42 de laatste tijd over de nofollow tag in links. Standaard voor de meeste weblogs is dat alle links in comments de tag rel=nofollow meekrijgen. Ook voor WordPress, de software waar deze site op draait is dat standaard EN niet zomaar uit te zetten.

Voor een uitgebreide argumentatie wat er zo “slecht” is aan NoFollow verwijs ik je graag door naar de eerder genoemde Chapter42. Kan de lijst wel gaan kopiëren, maar dat is natuurlijk onzin.

Nu is het zo dat ik zeker weet wie er een comment plaatst hier omdat Akismet eigenlijk alle spam comments stop en ik dan ook iedereen best een linkje gun normaal gesproken. Ik had alleen geen zin om de broncode in te duiken om de nofollow er uit te slopen. Gelukkig blijkt er een plugin te zijn die dat voor me regelt. Vanaf vandaag zijn alle linkjes hier dus weer gewoon zonder nofollow.

One thought on “No-Follow op deze site

Comments are closed.