*Beschreibung: Einige Nokia Communictor Modell...
Vier generaties Nokia Communicator

Heb gisteren een grote gok genomen. Eigenlijk zal dat ook nog wel meevallen, maar zo voelt het in elk geval.

De afgelopen jaren ben ik volkomen vertrouwd geraakt met smartphones en PDA’s. Ooit begonnen met een Palm Vx als eerste PDA heb ik daarna diverse Nokia toestellen met Symbian gehad. Nog steeds vind ik de Communicator serie de beste toestellen die ooit uit Finland zijn gekomen. Ik heb heel kort een 9000 gehad, daarna een 9210i en een 9500. Het laatste half jaar was ik al een klein beetje van m’n geloof afgestapt, ik gebruik nu namelijk een Nokia E65. Nog steeds een Symbian toestel, maar zonder een QWERTY toetsenbord. En geloof me, dat toetsenbord mis ik echt.

Het was dus duidelijk tijd om het toestel te vervangen door iets met toetsenbord (en wifi, Bluetooth, UMTS, etc etc). Beetje jammer alleen vond ik dat Nokia maar 1 optie in het assortiment had, de E90. Alle andere toestellen die aan mijn eisen voldeden waren Windows Mobile handsets, van met name HTC. En eigenlijk bevalt Symbian me nog steeds prima, dus wilde ik geen Windows Mobile. Maar die E90 heeft alles en vooral een hoog prijskaartje, het ding is gewoon duur… Ik heb er ook over zitten denken om te wachten totdat de Google Android in Nederland leverbaar zou worden, maar dat kan volgens mij nog wel een poosje gaan duren, ook niet echt een optie dus.

Sony Fair 2008: Sony Ericsson XPERIA X1 with W...
Sony Xperia X1

Dus toen ik gisteren gebeld werd omdat m’n contract bijna afloopt was het het moment om keuzes te maken. Welk toestel voldoet aan mijn eisen en vond ik ook nog betaalbaar. De iPhone viel al direct af, de E90 was niet leverbaar (en te duur), HTC is niet mijn smaak. Toen bleven er eigenlijk 2 toestellen over, de Samsung Omnia en de Sony|Ericsson Xperia X1. De Samsung ziet er leuk uit, mooi touchscreen en redelijk compact, maar heeft weer geen QWERTY toetsenbord. De Xperia X1 heeft dat wel en eigenlijk verder ook alles wat ik aan eisen had zit erin. Alleen, Sony is afgestapt van Symbian als OS voor haar topmodellen. De X1 is het eerste Windows Mobile toestel van Sony|Ericsson. Ik heb de gok genomen, ik stap over naar Windows Mobile 6.1…

Ik kan over een paar maanden altijd nog een nieuw blog schrijven: Gezocht: Nokia E90

One thought on “Sony Xperia X1 met Windows Mobile

  1. Je kan hem vast nog wel omflashen met android als het niks is. Ken iemand met een TyTn II die dat ook al gedaan heeft 😉

Comments are closed.