Klikbare gebieden Adsense advertentiesVandaag heeft Google aangekondigd dat de AdSense advertenties, zoals die hiernaast, gaan worden aangepast. Nu is het zo dat je op de hele advertentie kunt klikken en vervolgens naar de adverteerder gaat. In de nieuwe vorm moet je op de titel of de url klikken. Vanuit de VS lees ik al berichten van mensen die de wijziging live zien. Hier in Nederland heb ik het nog niet gezien, maar zal het wel op korte termijn gaan gebeuren. Het plaatje hierboven (bron: Google Blogoscoped, klik voor een grote versie) geeft duidelijk aan wat de wijziging is.

De reden hierachter is dat het aantal onbedoelde klikjes hiermee omlaag zal moeten gaan is de redenering. Het leuke is dat ik nu van 2 kanten kan gaan kijken. Voor m’n werk monitor ik een aantal AdWords campagnes. Als de theorie klopt zou de conversie van het content netwerk moeten gaan stijgen. Daarnaast ben ik als publisher ook bezig met AdSense blokken. Hier zou je dus een daling van de CTR mogen verwachten.

Ik ben niet afhankelijk van AdSense voor een inkomen, het is slechts een extraatje waarmee ik de kosten van m’n experimentjes terug kan verdienen. Maar ik kan me wel voorstellen dat personen die forse bedragen met AdSense verdienen deze wijziging met gemengde gevoelens tegemoet zien.

One thought on “Wijziging click area AdSense advertentie blokken

Comments are closed.