Mensen zijn geen perfecte spellers of typisten. Ten minste zeven procent van de zoekopdrachten bevat een spelfout en hoe langer de zoekopdracht is, hoe hoger dit percentage ligt. Zelfs met een perfecte spelling zullen twee mensen die hetzelfde zoeken, vaak kleine variaties gebruiken, zoals ‘kinderfiets’ en ‘kinderfietsen’ of ‘bamboevloer’ en ‘bamboevloeren’.
De organische zoeksystemen van Google sporen spelfouten en sterk gelijkende varianten op en houden daar rekening mee. Zie in de onderstaande afbeelding een voorbeeld hiervan.
Bekijk eens de volgende drie exacte zoekwoorden en zoekwoordgroepen in AdWords.

[waterproof zonnebrandcrème]
“hoezen voor motoren”
[eenkops, koffiezetter]

Bekijk nu de volgende twee rijen met zoekopdrachten:

1. waterproof zonnebrandcrème
hoezen voor motoren kopen
eenkops koffiezetter

2. waterpoof zonnebrandcrème
hoeze motoren kopen
eenkop koffiezetter

Momenteel worden alleen de zoekopdrachten in de bovenste rij (1) beschouwd als overeenkomst waarmee advertenties worden geactiveerd die in de zoekresultaten kunnen verschijnen. De varianten in de onderste rij (2), worden door AdWords niet beschouwd als overeenkomst, ook al bedoelt de gebruiker daar eigenlijk hetzelfde mee.

Dit gaat binnenkort veranderen. Vanaf half mei worden ook sterk gelijkende varianten van zoekwoordgroepen en exacte zoekwoorden als overeenkomst beschouwd, inclusief spelfouten, enkelvouds-/meervoudsvorm, vervoegingen, verbuigingen, accenten en afkortingen. Op basis van onderzoek en tests zijn we van mening dat zowel gebruikers als adverteerders van deze veranderingen kunnen profiteren.

 

Bron en meer info: http://adwords-nl.blogspot.com/2012/04/nieuw-matching-gedrag-voor.html