De site is nu bijna een maand live. Ik probeer 2 a 3 artikelen per week toe te voegen en tot nu toe lukt dat me redelijk. Merk wel dat het lastig is om duplicate content te voorkomen. Bepaalde pagina’s lijken toch te veel op elkaar en dat is natuurlijk niet de bedoeling

Op dit moment word een gedeelte van de pagina’s dan ook nog als toegevoegde resultaten getoond. Iets om aan te werken, want dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Wel gunstig is de snelle stijging van de term “plastische chirurgen“. Had ik eerder al gemeld dat die op de 13e positie stond is dat ondertussen al weer verbeterd en is het vandaag de vijfde plek geworden. Hoopvol dus.

Sinds begin deze week komt er ook verkeer binnen van MSN Live, daar zijn de pagina’s ondertussen ook geindexeerd. Iets later dan bij google, maar wel met hogere posities. Op dit moment zelfs eerste voor dezelfde term als net genoemd.

Acties voor de komende weken: content toevoegen, proberen links op een aantal relevante websites te krijgen, meer content toevoegen, het genereren van de xml sitemap automatiseren en nog meer content toevoegen…

One thought on “Zoekmachine experimenten (deel 2)

  1. “plastische chirurgen” is wel totaal anders dan de zoekterm zonder de aanhalingstekens. Als ik je doelgroep bekijk, die zullen echt niet zoeken met aanhalingstekens. Deze SERP geeft dus een valse indruk. Je wilt altijd ranken voor zoektermen zonder aanhalingstekens.

    Je wilt natuurlijk hoog ranken voor de term zonder aanhalingstekens. Daarom zou ik voorlopig even werken aan je link building. Dit wil je zo snel mogelijk doen. Fresh content kun je verspreiden over de periode.

    Just my 2 cents.

Comments are closed.